Sabtu, 03 Desember 2016

COARSE & FINE COFFEE - ALAM SUTERA


Sabtu kemarin gue ngadirin sebuah acara teman di daerah Alam Sutera. Nah, Setelah pulang dari acara itu, gue pengen ngopi sebentar sambil ngerjain beberapa kerjaan. Gue gak tau mau ngopi dimana, berhubung di Alam Sutera gue Cuma tau IKEA doang, Hahaha... Gak jauh dari Ikea ada komplek ruko yang lumayan besar, yah gue berharap disitu terdapat cafe atau coffee shop. Setelah gue muter-muter di kompleks tersebut. Finally i got the coffee shop yang keliatan dari luar lumayan cozy namanya ‘Coarse and Fine Coffee.

Sabtu, 17 September 2016

SONDORO SEAFOOD RESTAURANT - MEDAN


Belakangan ini banyak bermunculan cafe atau tempat nongkrong yang keren-keren. Bahkan coffee shop dengan konsep yang unik juga bermunculan dan menjadi trend masa kini. Meski kini makin banyak bermunculan cafe, restaurant dan coffee shop yang menawarkan konsep unik kekinian, bagi beberapa orang dan penikmat kuliner justru menginginkan tempat makan yang biasa tapi mempunyai cita rasa yang mantap. Sesekali boleh lah kita mencoba kuliner diluar dari cafe kekinian. Seiring dengan bermunculan cafe- cafe kekinian di kota Medan. Tempat kuliner yang satu ini tetap setia dengan cita rasanya sendiri dan masih tetap bertahan sampai sekarang, ini dia Sondoro Seafood Restaurant.

Rabu, 08 Juni 2016

CASA BY BRAVACASA 2016 AT PACIFIC PLACE - JAKARTA


Last Saturday ( June 4th 2016) I went to Casa Indonesia 2016 The Largest and Most Comprehensive Living Exhibition at The Ritz Carlton Ballroom in Pacific Place Jakarta. I went with my friends to attend this exhibition. This event open for public and you can see the awesome artwork design from the best designer.

Senin, 02 Mei 2016

LAUNCHING: INDIAN FOOD FESTIVAL 2016 BY JW MARRIOTT MEDAN


Hello, May! Recently many Indian-tv series aired on Indonesian television channel and has gained a lot of fans. If you like the Indian tv series, i think you'll love about their foods. Yesterday I've just visited to JW Marriott Medan and they're just launching the new buffet menu 'Taste of India' at Indian Food Festival 2016

Senin, 25 April 2016

LEVEL 0.2 ROOFTOP - ISKANDAR MUDA, MEDAN

I don't know who started, the fancy place for hangout started popping up in this town. I think peoples are just too creative and this's one of the fanciest place in Medan. Level 0.2 is a rooftop bar located on the 2nd floor of  Rasa Bunda Restaurant at Iskandar Muda street. Level 0.2 officially grand opening yesterday, April 24.

Jumat, 22 April 2016

MONK'S COFFEE ROASTERS - MEDAN


The coffee shop is rapidly growing and started popping up in Medan with their unique design. Every coffee shop need to create their trademark and signature dishes. They also compete to provide the best quality of coffee beans.

Today, I went to enjoy my Thursday afternoon at the latest coffee shop called Monk's Coffee Roasters, located at KH Zainul Airifin street. From outside this coffee shop looks homey and very small making it rarely noticable. If you know with Pantry magic, it's located right beside. I think their parking area is too cramped, because the parking area of pantry magic has merged with them. so I have to move my car when a car going out. In my opinion if you come by car, you can park in the parking lot available in the building around the monk's coffee.

Minggu, 27 Maret 2016

SIMPLE BREAKFAST RECIPES - FROM #CHOPCHOPFOODIES KITCHEN

GLUTEN FREE PANCAKE WITH STRAWBERRY AND HONEY

A wholesome gluten free pancake every morning. it's simple and so delicious you would never guess they are gluten free. This menu is absolutely healty and so photogenic for your instagram feed.

Chef: Yoga Pradistya
Recipe type: Daily Breakfast
Cuisene: Gluten Free
Serves: 8-10
Total time: 25 mins

Kamis, 10 Maret 2016

DOFFEE (DOUGH & COFFEE) - MULTATULI, MEDAN


COFFEE TIME!!! Belakangan ini banyak bermunculan tempat nongkrong dengan konsep yang keren. Salah satunya adalah coffee shop, dengan adanya tempat yang satu ini dapat membuat orang lebih sering ngumpul dan bergaul. Kopi merupakan salah satu item yang paling dicari belakangan ini, dari pagi sampai malam semua coffee shop selalu rame dikunjungi. Kopi juga merupakan item yang penting bagi penikmatnya, kualitas dan jenis kopi adalah hal yang paling penting bagi mereka. Beberapa coffee shop juga mulai bermunculan di Medan, tetapi hanya beberapa yang menyediakan kualitas dan jenis kopi yang bagus. Bahkan banyak coffee shop yang masih labil dalam konsepnya, mereka ingin menonjolkan kualitas kopi yang bagus atau hidangan utamanya? is this 'coffee shop or restaurant' ???  Nah, kali ini gw mau ulas salah satu tempat nonkrong baru yang bernama 'DOFFEE' yang berlokasi di kawasan Multatuli.

Minggu, 21 Februari 2016

LADANG BAMBOE CLASSIK - JOHOR MEDAN


Jalan Karya Wisata atau biasa yang lebih dikenal dengan daerah Johor memang menjadi salah satu spot yang terkenal akan kulinernya di Medan, karena kalian akan dapat menumakan banyak sekali tempat makan yang terjangkau dan bahkan kuliner street food-nya. Makanya gak heran kalau daerah Johor sangat ramai dikunjungi. Nah kemarin malam gw lagi cari tempat untuk makan, berhubung gw tinggal di daerah Johor. So, gw nyari tempatnya di sekitaran Johor. Setiap pulang kerumah gw selalu ngelewatin restaurant ini, tetapi belum sempat juga untuk mencobanya. Dari luar restaurant yang baru buka sekitar 4 bulan yang lalu ini kelihatan menarik dan penasaran untuk mencobanya. Finally i visited this restaurant yang namanya adalah Ladang Bamboe Classik.

Senin, 18 Januari 2016

KAFFEINE - FORUM 9 BUILDING MEDAN


Coffee is something really happening lately, but not a lot of coffee house also provides dishes for dinner. Finally i just had my dinner with my brother in here. Now we can easily find those coffee house in Medan. Now i'm gonna share one of my favorite coffee house in Medan called Kaffeine

Sabtu, 16 Januari 2016

SAMOSIR ISLAND TRIP - INDONESIA


Explore landscape on my latest trip to Samosir Island. My friends always talked about the beauty of Samosir Island. It’s been there for quite some time,  but for some reasons more and more people are talking about this lately. My friends and I decided to vacation here. 

Samosir Island is a large volacano island in Lake Toba, located in the north of the island of Sumatra in Indonesia. If you look at Google maps, Samosir island located in the middle of Lake Toba. I departed from Medan around 9:00 AM with my friends. We decided through Siantar City, because a little faster. After a stop and very relaxed driving, we managed to arrived at Parapat city around 2:00 PM. We decided to having lunch in here and then one-hour ferry ride across the lake from Aji bata to Tomok. Cost crossing boarding arround IDR 10k (per-person) and IDR 25k (for a car), spent about 45 minutes to Tomok.